De ce este important sa facem protectia muncii

Protectia muncii este foarte importanta in Romania, dar nu numai, in felul acesta ne pastram angajatii sanatosi si cu capacitate de munca.

Citeşte mai mult: De ce este important sa facem protectia muncii

 

Medicina muncii pentru industria alimentara

Persoanele care lucreaza in domeniul alimentar nu numai ca sunt expuse diverselor boli daca produsele respective sunt infestate, dar la randul lor trebuie sa fie perfect sanatoase pentru a nu infesta alimentele cu care intra in contact. Deoarece si cea mai mica bacterie transmisa alimentelor se poate ampifica si poate produce o epidemie, este foarte important de pastrat mancarea impecabila.

Citeşte mai mult: Medicina muncii pentru industria alimentara

10 sfaturi pentru a asigura siguranta angajatilor

Activitatea companiei poate afecta starea de sanatate a angajatilor, va oferim cateva sfaturi pentru a te asigura ca angajatii sunt protejati

Citeşte mai mult: 10 sfaturi pentru a asigura siguranta angajatilor

 

Cine are nevoie de serviciul de medicina muncii

Medicina muncii este obligatorie pentru persoanele angajate in activitati ce pot duce la imbolnavirea sau decesul acestora, datorita unor agenti toxici pe care angajatul ii preia din mediul de lucru. Responsabilitatea pentru siguranta si sanatatea muncii este responsabilitatea angajatorului, care trebuie sa supravegheze starea de sanatate a angajatilor.

Citeşte mai mult: Cine are nevoie de serviciul de medicina muncii

Control periodic medicina muncii

Hotararea Guvernului nr. 355/2007 este actul normativ care reglementeaza desfasurarea activitatii de medicina muncii. Astfel, cabinetele medicale care efectueaza control periodic medicina muncii trebuie sa aiba in vedere urmatoarele elemente: confirmarea sau infirmarea aptitudinii in munca pentru functia si locul de munca pentru care s-a facut angajarea si s-a eliberat fisa de aptitudine, la intervale de timp stabilite anterior; depistarea aparitiei unor boli contraindicate in desfasurarea activitatii (sunt vizate locurile de munca cu expunere la factori de risc profesional); diagnosticarea bolilor profesionale si a celor legate de profesie, precum si a bolilor care reprezinta un risc pentru viata si sanatatea colegilor de la locul de munca, si a bolilor care reprezinta risc pentru securitatea unitatii sau pentru cei cu care vine in contact angajatul, prin natura activitatii pe care o desfasoara.

Citeşte mai mult: Control periodic medicina muncii