DE CE AVEM NEVOIE DE NORMELE DE PROTECTIA MUNCII?

De ce avem nevoie de normele de protectia muncii? Protectia muncii asigura angajatului securitatea necesara in timpul serviciului prestat, il ajuta sa isi pastreze sanatatea si capacitatea de munca in cadrul orelor de program.

In acelasi timp cu protectia muncii, medicina muncii identifica pericolele la care este supus angajatul, previne accindentele in timpul serviciului si previne bolile datorate tipului de activitate efectuat. Normele in vigoare, impuse de Uniunea Europeana asigura supravegherea sanatatii angajatilor in timpul orelor de program si obliga legal angajatorul sa ia masurile necesare pentru protectia muncii. Indiferent de domeniul de activitate, normele de protectia muncii sunt necesare oricarei companii si oricarui tip de intreprindere.

Normele in vigoare de protectia muncii nu interzic un anumit tip de activitate, ci ajuta angajatorul sa isi orienteze profesional angajatii intr-un mediu de lucru convenabil si potrivit aptitudinilor lor fizice si psihice, astfel incat munca prestata sa fie adaptata omului si meseriei sale.