Control periodic medicina muncii

Hotararea Guvernului nr. 355/2007 este actul normativ care reglementeaza desfasurarea activitatii de medicina muncii. Astfel, cabinetele medicale care efectueaza control periodic medicina muncii trebuie sa aiba in vedere urmatoarele elemente: confirmarea sau infirmarea aptitudinii in munca pentru functia si locul de munca pentru care s-a facut angajarea si s-a eliberat fisa de aptitudine, la intervale de timp stabilite anterior; depistarea aparitiei unor boli contraindicate in desfasurarea activitatii (sunt vizate locurile de munca cu expunere la factori de risc profesional); diagnosticarea bolilor profesionale si a celor legate de profesie, precum si a bolilor care reprezinta un risc pentru viata si sanatatea colegilor de la locul de munca, si a bolilor care reprezinta risc pentru securitatea unitatii sau pentru cei cu care vine in contact angajatul, prin natura activitatii pe care o desfasoara.

Controlul periodic de medicina muncii se efectueaza tuturor angajatilor. Frecventa acestui examen medical este stabilita cu ajutoControl periodic medicina munciirul fiselor si poate fi modificata numai la propunerea medicului specialist de medicina muncii. Anagajatorul trebuie informat asupra acestei decizii. In general, perioada recomandata pentru controlul de medicina muncii este de un an calendaristic.

Prin control periodic de medicina muncii intelegem urmatoarele: semnalarea si inregistrarea evenimentelor medicale petrecute in intervalul cuprins intre controlul anterior si momentul de fata; examen clinic general; examene clinice si paraclinice, dar si examenul indicat de catre medicul specialist de medicina muncii; inregistrarea si indosarierea tuturor rezultatelor in anexele potrivite; concluzia este finalizata prin completarea fisei de aptitudine, conform modelelor oferite, in dublu exemplar (unul ramane la angajator, unul ramane la angajat).

Cabinetul medical Iristarmed elibereaza aviz de specialitate medicina muncii pentru Bucuresti si zonele limitrofe, viziotest, audiometrie, electrocardiografie, spirometrie, glicemie – test rapid, examene de laborator (sange sau alte produse biologice), examene psihologice; la cerere si in functie de expunere, putem asigura si alte investigatii suplimentare.