Cine are nevoie de serviciul de medicina muncii

Medicina muncii este obligatorie pentru persoanele angajate in activitati ce pot duce la imbolnavirea sau decesul acestora, datorita unor agenti toxici pe care angajatul ii preia din mediul de lucru. Responsabilitatea pentru siguranta si sanatatea muncii este responsabilitatea angajatorului, care trebuie sa supravegheze starea de sanatate a angajatilor.

Serviciul de medicina muncii va ofera singuranta ca angajatii dumneavoastra au o stare generala de sanatate buna, care le permite sa lucreze la capacitate maxima fara riscuri pentru ei sau pentru restul angajatilor.medicina muncii bucuresti

Va recomandam sa apelati la o companiei profesionista specializata in oferirea serviciul de medicina muncii pentru a beneficia de toata atentia de care aveti nevoie, de asemenea nu uitati ca toate firmele ce presteaza acest serviciu trebuie sa fie autorizate de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Tinand cont de domeniul de activitate si de nivelul de risc la care sunt supusi angajatii, medicina muncii este absolute necesara daca aveti o companie care produce vopseluri sau alte  produse asemanatoare, se ocupa cu extragerea minereurilor, daca angajatii folosesc produse toxice precum insecticide, pesticide etc., se recomanda de asemenea efectuarea testelor spservicii medicina muncii bucurestiecific pentru soferi pe diferite tipuri de masini sau utilaje, lucratori in constructii, angajatii fabricilor si magazinelor ce lucreaza cu produse alimentare. Acestea sunt doar cateva exemple general valabile, desigur medicina muncii acopera toate domeniile in care este nevoie de mai multa siguranta.

Medicina muncii se ocupa de prevenirea, diagnosticare si tratamentul bolilor aparute in urma desfasurarii activitatilor specifice locului de munca, precum si a celor legate de profesiunea angajatului, a accidentelor de munca survenite. Medicina muncii promoveaza sanatatea si productivitatea angajatilor la locul de munca, aducand astfel un beneficiu major si angajatorilor.

Pentru atestarea din punct de vedere medical a aptitudinilor angajatului pentru postul pe care il ocupa in cadrul companiei, se elibereaza fisa de aptitudine, medicul specialist este un mediator, din punct de vedere medical, intre angajat si angajator.