10 sfaturi pentru a asigura siguranta angajatilor

Activitatea companiei poate afecta starea de sanatate a angajatilor, va oferim cateva sfaturi pentru a te asigura ca angajatii sunt protejati

 

1.    Intelege riscurile. Imediat ce intelegi riscurile cu care au de-a face angajatii in munca pe care o desfasoara poti lua masurile necesare pentru a-I proteja de eventualele probleme care pot aparea .asigura siguranta angajatilor

2.    Redu stresul de la locul de munca. Cauzele comune care determina accidentele de munca sunt: oboseala, suprasolicitarea, nesiguranta sau conflictele dese cu sefii sau angajatii. Stresul poate duce la depresie daca persoana in cauza lucreaza in acelasi mediu in fiecare zi, poate avea insomnii si putere scazuta de concentrare.

3.    Pauze regulate. Ramai in forma pentru a evita accidentarile cauzate de oboseala. Programeaza pauze inainte de a incepe cele mai dificile task-uri.

4.    Mobilier comod. Foloseste mobila si echipamente ergonomice, rearanjeaza si birourile daca este nevoie pentru a te asigura angajatii au acces rapid la toate echipamentele de care au nevoie.

5.    Instaleaza lifturi sau alte echipamente asemanatoare. Redu numarul problemelor cu spatele aparute in urma ridicarii de greutati, daca nu ai totusi aceasta posibilitate ofera-le brauri speciale care sustin coloana.

6.    Protejeaza spatele. Dupa cum spuneam si mai sus, daca angajatii sunt nevoiti sa ridice foarte des greutati este recomandat sa se protejeze spatele cu un brau.

7.    Echipament de protectie. Lucratorii trebuie sa poarte echipamente de protectie potrivite muncii pe care o desfasoara.

8.    Alcoolul este interzis. Alcoolul si drogurile sunt cauza a 3% dintre accidentele de munca.

9.    Ofera informatii si discuta orice nelamurire. Ca angajator iti recomandam sa vorbesti cu angajatii despre problemele pe care le intampina sau despre nelamuririle pe care le au.

10.    Cunoaste-ti drepturile si obligatiile si ofera si angajatilor oportunitatea de a fi mai informati cu privire la protectia muncii.