Medicina muncii pentru industria alimentara

Persoanele care lucreaza in domeniul alimentar nu numai ca sunt expuse diverselor boli daca produsele respective sunt infestate, dar la randul lor trebuie sa fie perfect sanatoase pentru a nu infesta alimentele cu care intra in contact. Deoarece si cea mai mica bacterie transmisa alimentelor se poate ampifica si poate produce o epidemie, este foarte important de pastrat mancarea impecabila.

 

Aici medicina muncii pentru industria alimentara are obligatia de a verifica prin analize de laborator ale sangelui, angajatii fiecarei firme ce are ca obiectiv manipularea produselor alimentare.Medicina muncii pentru industria alimentara

 

Se efectueaza un examen corpoparazitologic si unul corpobacteriologic pentru a stabili sanatatea angajatului si automat capacitatea sa din punct de vedere medical de a ocupa postul respectiv.

Ca si in alte domenii, medicina muncii se ocupa cu evaluarea factorilor ce prezinta un pericol precum si cu prevenirea si tratatrea accidentelor de munca, dar si supravegheaza angajatii pentru ca acesti asa fie in permanenta apti de lucru, conform standardelor, iar in domeniul alimentar aceste aspecte sunt mult mai atent studiate avand in vedere riscul ridicat al unor imbolnaviri in masa.