Cabinet medicina muncii sector 1

IRISTAR MED – cabinet medicina muncii sector 1 va sta la dispozitie cu intreaga gama de servicii de medicina muncii si va pune la dispozitie colaborarile sale  cu firme de specialitate pentru protectia muncii. Medicina muncii trebuie sa previna, sa diagnosticheze si sa trateze diferitele tipuri de boli care apar in urma exercitarii oricarei activitati profesionale, din cauza expunerii la factori profesionali fizici, chimici, organizationali sau psihici.

Bolile profesionale, asa cum sunt descrise in Legea Protectiei Muncii, sunt afectiunile care afecteaza angajatul in urma exercitarii unei meserii sau profesii; cabinet medicina muncii sector 1
sunt acele afectiuni cauzate de suprasolicitarea diferitelor aparate si sisteme ale organismului in timpul orelor de munca si pe parcursul intregului proces profesional; acest tip de afectiuni se petrec indiferent de tipul de contract de munca existent intre angajator si angajat. Tot boli profesionale sunt considerate si afectiunile produse in conditiile de mai sus, afectiuni suferite de elevi, studenti sau ucenici, in timpul efectuarii stagiului de practica. Bolile profesionale sunt clasificate, dupa cum urmeaza: neoplazii, boli de sange nonmaligne, boli ale sistemului nervos central, afectiuni psihice si comportamentale, boli ale ochiului si organelor anexe, boli ale urechii si ale sistemului auditiv, boli ale sistemului circulator, boli ale sistemului respirator, boli ale aparatului urinar, boli ale sistemului osteo – musculo – articular si ale tesutului conjunctiv, intoxicatii acute, subacute si cronice profesionale si consecintele lor, boli profesionale cauzate de expunerea la agenti fizici.

Scopul urmarit de sistemul de asigurari sociale pentru accidente de munca si boli profesionale este acela de a promova sanatatea si securitatea in munca, de a diminua si de a compensa consecintele accidentelor de munca si ale bolilor profesionale. Cabinet medicina muncii sector 1 tocmai cu aceasta se ocupa: prevenirea, diagnosticarea si tratarea acestor boli profesionale si are ca obiect sanatatea individuala si colectiva in relatie cu munca si mediul de munca.